Poziv na predavanje "eTwinning - dio Erasmus+ programa"

Naslov predavanja: eTwinning - dio Erasmus+ programa

Predviđeno vrijeme trajanja predavanja: 2 sata

Podaci predavača: Ana Marketin-Sedlar, dipl. ing. strojarstva, profesor mentor, eTwinning ambasador, nastavnik strukovnih predmeta strojarske skupine u Strojarskoj i prometnoj školi u Varaždinu

Organizator predavanja: Agencija za mobilnost i programe EU

Vrijeme predavanja u Slavonskom Brodu: 5. lipnja 2019. u 15 sati, dvorana Dragutina Tadijanovića

Vrijeme predavanja u Osijeku: 6. lipnja 2019. u 12 sati, dvorana 31

Kratak osvrt na predavanje:

U okviru Erasmus+ programa, najvećega programa Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta, djeluje i eTwinning. To je platforma za komunikaciju, razmjenu iskustava i različitih materijala koja nudi mogućnosti stručnog usavršavanja te ima ugrađene alate za provedbu virtualnih projekata. Danas se neprestano naglašava potreba uključivanja odgojno-obrazovnih djelatnika iz cijele vertikale odgoja i obrazovanja u eTwinning mrežu i sudjelovanje u nacionalnim i internacionalnim eTwinning projektima. eTwinning projekti odličan su alat za uvođenje inovativnih metoda rada koje potiču motivaciju i kreativnost. Osim toga, pomoću eTwinning platforme mogu se diseminirati drugi Erasmus+ projekti (npr. Projekti mobilnosti ili Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse). Kroz predavanje, obuhvatila bi se i platforma School Education Gateway, online baza informacija, pružatelja seminara i potencijalnih partnera na projektima predstavljena na 23 europska jezika.

Zaključno, tijekom predavanja dobit će se informacije vezane za prednosti korištenja eTwinning i School Education Gateway platformi u nastavnom procesu. Time će se uvidjeti kako poboljšati pedagoške i metodičke kompetencije jer će se znati na koji način se stručno usavršavati, kreativno osmisliti nastavu te uspješno provoditi eTwinning projekte.