Četvrtak, 19 Svibanj 2022
U okviru ERASMUS+ programa –profesionalni trening, od 2. do 17. svibnja 2022. godine izv. prof. dr. sc. Tena Velki posjetila je Primorsko sveučilište, Zdravstveni fakultet u Izoli u Sloveniji (Fakulteta za vede o zdravju, Univerza na Primorskem). Svrha posjete je bilo stručno usavršavanje iz interdisciplinarnog područja (polje psihologija i računarstvo) tijekom kojeg su proširena znanja iz područja informacijske sigurnosti (bihevioralni i kognitivni aspekti sigurnog korištenja interneta) te usvojene nove statističke metode (PLS SEM modeliranje za neparametrijske podatke). 
 
U suradnji s domaćinom, izv. prof. dr. sc. Boštjanom Žvanut preveden je na slovenski jezik Kognitivno-bihevioralni upitnik internetske sigurnosti te je provedeno istraživanje sa slovenskim studentima u svrhu validacije. Kao rezultat provedenog istraživanja napisan je i poslan na objavu i zajednički znanstveni članak. Osim toga uspostavljena je suradnja i s Pedagoškim fakultetom u Kopru, te je dogovorena studijska posjeta s izv. prof. dr. sc. Petrom Dolenc, kolegicom psihologinjom koja vodi studijski program inkluzivnog odgoja i obrazovanja.Vikendi su provedeni turistički, u obilasku Istre... Kopar, Izola, Piran, Portorož... i malo avanturističkog duha u Škocjanskoj jami koja je od 1986. pod zaštitom UNESCO-a. Idealan spoj radne atmosfere i ugodnog druženja. 
 
Četvrtak, 19 Svibanj 2022
 
 
 
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku poziva vas na predavanje
 
Što britansko-hrvatski identitet predstavlja pojedincu?
 
koje će održati dr. sc. Dina Mehmedbegović-Smith,
 University College London UCL, London, Ujedinjeno Kraljevstvo
 24. svibnja 2022. u 17 sati
 u Svečanoj dvorani 21 Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, Cara Hadrijana 10, Osijek
 
 
Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.
 
Radujemo se vašem dolasku!
Utorak, 17 Svibanj 2022

Prof. dr. sc. Riza Karagӧz i izv. prof. dr. sc. Okay Pekşen sa Sveučilišta Ondokuz Mayıs iz Samsuna, Republika Turska, Odsjek za povijest, boravili su na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u sklopu Erasmus mobilnosti. Gostujuće profesore primio je dekan prof. dr. sc. Damir Matanović i prodekanica za nastavu prof. dr. sc. Emina Berbić Kolar. S kolegama iz Samsuna dogovoreni su različiti oblici buduće suradnje kroz odlazne i dolazne mobilnosti nastavnoga i nenastavnoga osoblja, kao i studentske mobilnosti te organiziranje zajedničkih konferencija te prijave znanstvenih i stručnih projekata koji unaprjeđuju rad obiju institucija

Utorak, 17 Svibanj 2022

U organizaciji Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Centra za znanstveni rad u Vinkovcima, 13. svibnja 2022. održana je The 1st international online scientific conference ICT in Life. Autori čiji su radovi uvršteni u program konferencije bili su iz sedamnaest država, a sudionici konferencije su uz zanimljiva i inspirativna predavanja pozvanih predavača (Prof. Linda Daniela (University of Latvia) te Prof. Ken Masters (Sultan Qaboos University, Oman)) u interaktivnim raspravama imali mogućnosti izmijeniti svoja iskustva i stavove.

Program konferencije te Book of Abstracts možete pronaći na službenoj stranici konferencije https://ictinlife.eu/ 

 

Ponedjeljak, 16 Svibanj 2022
Poštovane kolegice i kolege, 
 
u suorganizaciji našeg Fakulteta s Hrvatskom udrugom MIPRO u Opatiji se u periodu od 23. do 27. svibnja 2022. održava 45. jubilarni međunarodni skup za informacijsku, komunikacijsku i elektroničku tehnologiju (MIPRO 2022). Ove godine skup je hibridni, a dio radionica i predavanja su besplatni za sve sudionike (bez kotizacije). Putem sljedeće poveznice možete pogledati cjelokupni program s poveznicama za hibridne događaje Program brochure MIPRO 2022. Nadam se da ćete pronaći nešto korisno i zanimljivo za sebe. 
 
Srdačno,
izv.prof.dr.sc. Tena Velki
predstavnica Fakulteta za MIPRO
Petak, 13 Svibanj 2022

Svečana promocija diplomiranih studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti održat će se 31. svibnja 2022. prema rasporedu po studijima u VIKARIJATU OSIJEK područni ured Nadbiskupskog ordinarijata J. J. Strossmayera 58, Osijek:

U 11 sati - Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni Učiteljski studij
 
U 12,30 sati - Diplomski sveučilišni studij Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja
 
U 12,30 sati – Preddiplomski sveučilišni studij Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja
Petak, 13 Svibanj 2022

Erasmus studentska mreža Hrvatska u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU organizira nagradni foto/video natječaj „Green Erasmus Moments“, čiji je cilj promidžba zelenog prioriteta programa Erasmus+ u okviru studentske mobilnosti. Tri najbolja foto i/ili video studentska ostvarenja bit će nagrađena vrijednim nagradama. Natječaj je otvoren do 31. svibnja 2022.

Više informacija o natječaju dostupno je na mrežnim stranicama:

Agencije za mobilnost i programe EU (https://ampeu.hr/novosti/podijelite-fotografiju-ili-video-zelenog-trenutka-s-erasmus-razmjene-i-osvojite-elektricni-romobil)

Erasmus studentske mreže Hrvatska (https://esn.hr/news/pravila-fotovideo-natje%C4%8Daja-greenerasmusmoments)

Utorak, 03 Svibanj 2022

Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti objavio je Natječaj za najbolji rad srednjoškolaca. Cilj natječaja je promocija interdisciplinarnosti i kreativnosti, a natječaj je otvoren do 10. lipnja 2022. godine. Pozivamo srednjoškolce Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije da se prijave na natječaj jer najbolja tri rada očekuju novčane nagrade.

Ponedjeljak, 02 Svibanj 2022
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku  u akademskoj godini 2021./22. planira upis polaznika na sveučilišni diplomski studij Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te kao pripremu za navedeni studij objavljuje
 
NATJEČAJ
za upis polaznika u Razlikovni program (razlikovni ispiti /razlikovna godina)
za upis na sveučilišni diplomski studij Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja
 
Pravo prijave na razlikovni program (razlikovni ispiti/razlikovna godina) imaju:
 
  • stručni prvostupnici studija predškolskog odgoja i obrazovanja
  • nastavnici razredne nastave
  • diplomirani učitelji
  • magistri primarnog obrazovanja
koji žele nastaviti studij upisom sveučilišnog diplomskog studija Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti.
 
Rok za prijavu je 31. svibnja 2022. godine.
 
Prijavi je potrebno priložiti:
 
  1. Prijavni obrazac*
  2. Presliku diplome ili svjedodžbe prethodno završenog programa
  3. Prijepis ocjena ostvarenih tijekom studija s istaknutom prosječnom ocjenom
  4. Rješenje o priznavanju inozemne obrazovne kvalifikacije Agencije za odgoj i obrazovanje (za prethodno završen studij izvan Republike Hrvatske)
 
*Prijavni obrazac potrebno je preuzeti putem poveznice, unijeti tražene podatke elektroničkim putem, otisnuti i osobno potpisati.
 
Prijave se dostavljaju:
 
  • preporučenom poštom na adresu: Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, (Ured za studente) Cara Hadrijana 10, Osijek 
  • elektroničkom poštom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.(za slanje elektroničkom poštom pristupnici su dužni priložiti cjelokupnu dokumentaciju traženu Natječajem).