Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti osnovao je 25. veljače 2021. godine Centar za istraživanje nematerijalne kulturne baštine s ciljem provođenja znanstvenoistraživačkih aktivnosti te provođenja znanstvenih i stručnih projekata te sa svrhom promocije, proučavanja i zaštite nematerijalne kulturne baštine kao i s ciljem uspostavljanja međunarodne suradnje, odnosno suradnje sa znanstvenim, stručnim, gospodarskim i upravnim tijelima radi očuvanja, zaštite i svrhovitog iskorištavanja nematerijalne kulturne baštine.

Misija je Centra za istraživanje nematerijalne kulturne baštine stvaranje prepoznatljivog istraživačkoga centra za istraživanje, dokumentiranje i populariziranje nematerijalne kulturne baštine Republike Hrvatske, s naglaskom na području Slavonije, Baranje i zapadnoga Srijema.

Vizija je Centra stvaranje istraživačkog centra izvrsnosti u području proučavanja nematerijalne kulturne baštine kao središnjeg mjesta u Republici Hrvatskoj na kojemu će se okupljati znanstvenici iz Republike Hrvatske, ali i izvan nje (dijalektolozi, etnolozi, antropolozi, povjesničari, glazbenici).

 

Voditeljica centra: doc. dr. sc. Antonija Huljev
Kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Članovi Centra:
 
Prof. dr. sc. Emina Berbić Kolar
Prof. dr. sc. Damir Matanović
Izv. prof. dr. sc. Vjekoslav Galzina
Izv. prof. dr. art. Marko Šošić
Doc. dr. sc. Antonija Huljev
Doc. dr. sc. Nina Mance
Doc. dr. sc. Ana Popović
Dr. sc. Pavao Nujić, v. asisitent
Krešimir Čosić, asistent
Ivan Včev, asistent

Centar za istraživanje nematerijalne kulturne baštine