Petak, 16 Rujan 2022

Detalje obrane teme doktorskog rada mr. sc. Elle Rakovac Bekeš koja će se održati 28. rujna 2022. godine može pogledati putem sljedeće poveznice Javna obrana teme doktorskog rada mr. sc. Ella Rakovac Bekeš

Utorak, 21 Lipanj 2022
Javna obrana teme doktorskog rada Mije Mucić, studentice poslijediplomskog sveučilišnog (doktorskog ) studija Obrazovne znanosti i perspektive obrazovanja,
 
održati će se u petak, 1. srpnja 2022.u Svečanoj dvorani Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti (br. 31), Cara Hadrijana 10d, s početkom u 12:00.
 
Detalji navedene obrane nalaze se na sljedećoj poveznici: Obavijest o javnoj obrani teme doktorskog rada Mije Mucić
Srijeda, 13 Travanj 2022

 

Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti i ove godine, 7. i 8. listopada 2022., organizira znanstveni skup  Dani doktoranada:  Obrazovne znanosti i perspektive obrazovanja

Skup se organizira radi ostvarivanja dvostrukog cilja - razmjene teorijskih spoznaja o obrazovanju iz perspektiva raznih znanosti te poticanja razvoja partnerskih odnosa među doktorandima iz područja društvenih, humanističkih i interdisciplinarnih područja znanosti.

Ove su godine Dani doktoranada  uvršteni i na  kartu europskih aktivnosti za mlade.  
(https://europa.eu/youth/year-of-youth/activities/1261_en)

Planirano je održavanje Skupa u prostorijama Fakulteta -  isključivo za izlagače, dok će sudionici bez izlaganja moći sudjelovati online u stvarnom vremenu.

Više informacija o skupu zainteresiranim  doktorandima, kao i prijavni obrasci za sudjelovanje,  dostupni su na mrežnoj stranici skupa: https://foozos-pero.weebly.com/
Četvrtak, 09 Rujan 2021
Znanstveni skup Obrazovne znanosti i perspektive obrazovanja u organizaciji Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta J. J. Strossmayera održat će se uživo na Fakultetu 10. i 11. rujna, uz poštovanje epidemioloških mjera. Sudionici skupa bez izlaganja moći će pratiti izlaganja online.
 
Riječ je o prvom znanstvenom skupu FOOZOS-a organiziranom radi ostvarivanja dvostrukog cilja - razmjene teorijskih spoznaja o obrazovanju iz perspektiva raznih znanosti te poticanja razvoja partnerskih odnosa među doktorandima iz područja društvenih i humanističkih znanosti. Omogućava uključivanje doktoranada iz različitih područja znanosti te raspravu o kompleksnim odgojnim i obrazovnim temama. Uvod u znanstveni skup dat će poslijedoktorandi, dr. sc. Ružica Tokić Zec s pozvanim predavanjem Organizacijska kultura odgojno-obrazovne ustanove - nova terminološka perspektiva, a dr. sc. Pavao Nujić održat će pozvano predavanje Pogled iz povijesne perspektive - put i rezultati istraživanja o Petrovaradinskoj pukovniji. Slijede 23 izlaganja doktoranada s poslijediplomskih sveučilišnih (doktorskih) studija iz Osijeka, Zagreba i Rijeke. Znanstveni skup završava predavanjem i turističkim obilaskom uz vodiča, doc. art. Mladena Tutavca, pod nazivom Glazbeni život Osijeka tijekom 19. stoljeća.
 
Više informacija o programu možete pronaći putem sljedeće poveznice: Program Dani doktoranada 2021.
Srijeda, 28 Travanj 2021

Online predavanje za znanstvenike i studente FOOZOS-a

Kada: 19. svibnja 2021. od 18 do 19 sati

Link: https://us06web.zoom.us/j/5056742211?pwd=eWVlK3RLM2JUaDRlZjNOU2RIU010UT09

Pozivamo sve zainteresirane da sudjeluju na online predavanju na kojemu će predstavnice Veleposlanstva SAD-a, Vanja Ratković i Nina Vranešević Marinić, predstaviti natječaje za prijavu na prestižni Fulbright Program 2022./23.

Fulbright program stipendiranja provodi Veleposlanstvo SAD-a u partnerstvu s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za mobilnost i programe EU.

Natječaji su otvoreni do 2. srpnja 2021., a  informacije i obrazac za prijavu možete pronaći na sljedećim linkovima:

Fulbright Foreign Student Program (Pre-Doctoral): https://bit.ly/3b7CmgG

Fulbright Visiting Scholar Program (Post-Doctoral): https://bit.ly/304qqpL

Srijeda, 28 Travanj 2021
Predavanje o mogućnostima CEEPUS mobilnosti za studente doktorskoga studija Obrazovne znanosti i perspektive obrazovanja održat će koordinator za CEEPUS Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti izv. prof. dr. sc. Vjekoslav Galzina, u četvrtak,  6. svibnja 2021. u 18:00.   
 
Predavanje će se održati putem ZOOM platforme  poveznicom: