Potpisan sporazum o suradnji između Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti i Zajednice kulturno-umjetničkih djelatnosti iz Vinkovaca

10. svibnja 2023. potpisan je sporazum o suradnji između Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti i Zajednice kulturno-umjetničkih djelatnosti iz Vinkovaca. Sporazum su potpisali prof. dr. sc. Emina Berbić Kolar, dekanica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti te Andrija Matić, predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih djelatnosti iz Vinkovaca. Sporazumom je definirana suradnja s ciljem očuvanja i istraživanja slavonskoga dijalekta te očuvanja i njegovanja hrvatske tradicijske kulture.
 
Sporazumom su jasno i precizno definirana područja suradnje:
 
1. suorganizacija znanstvenoga skupa Šokačka rič
2. suizdavaštvo zbornika radova sa znanstvenog skupa Šokačka rič
3. terenska lingvistička istraživanja
4. organizacija ostalih srodnih konferencija, seminara, izložbi, umjetničkih programa koji za cilj imaju promociju hrvatske tradicijske kulturne baštine.
 
Ovim sporazumom Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti dobio je novi značaj i novu vrijednost u znanstvenom, stručnom i popularizacijskom smislu očuvanja slavonskoga dijalekta u Republici Hrvatskoj, ali i izvan nje.

 

  • 1
  • 2
  • 3