Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti je izabran kao visoko učilište za sudjelovanje u projektu razvoja i pilotiranja modela digitalne zrelosti

Izabrana su visoka učilišta za sudjelovanje u projektu razvoja i pilotiranja modela digitalne zrelosti https://www.carnet.hr/izabrana-visoka-ucilista-za-sudjelovanje-u-pilotiranju-modela-digitalne-zrelosti/
Stručno povjerenstvo koje su činili članovi Povjerenstva za digitalnu zrelost iz Hrvatske akademske i istraživačke mreže (CARNet) i  Agencijom za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) utvrdilo je da 24 odabrana visoka učilišta u Republici Hrvatskoj posjeduju kapacitete za sudjelovanje u ovim aktivnostima do prosinca 2025. godine.
Odabrana visoka učilišta čine razmjerni uzorak koji obuhvaća ključne elemente akademske i znanstvene kategorizacije sustava visokog obrazovanja na razini cijele Republike Hrvatske te obuhvaća sve vrste javnih visokih učilišta, sva znanstvena područja i osiguranu geografsku pokrivenost.
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti je jedno od odabranih visokih učilišta na javnom natječaju te su članovi projektno tima sudjelovali na uvodnoj radionici koja je održana 29. veljače 2024. u sjedištu CARNet-a.
Aktivnosti će uključivati provedbene radionice, definiranje i pilotiranje vrednovanja za odabrane pilot ustanove kao i edukaciju i savjetovanja timova pilot ustanova.
Članovi projektno tima Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti su:
izv. prof. dr. sc. Vjekoslav Galzina (predstavnik Uprave), doc. dr. sc. Karolina Dobi Barišić (nastavnica) i Krunoslav Kurilj (IT stručnjak).