Znanstveni skup „Matematika i dijete“: Znanje je najveća moć!

U organizaciji Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti i Odjela za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku danas (19. svibnja 2023. godine) počeo je 9. Međunarodni znanstveni skup „Matematika i dijete“. Na dvodnevnom skupu sudjeluju znanstvenici iz Hrvatske i inozemstva koji prezentiraju svoja znanstvena istraživanja iz područja matematičkog obrazovanja i primjene tehnologija.
 
Kako je rečeno, svrha kolokvija je znanstvena rasprava o položaju i ulozi poučavatelja matematike u skladu s većom dostupnošću i primjenom novih tehnologija u obrazovanju u granicama akademske zajednice, obrazovnog sustava i šireg društvenog okruženja, te s obzirom na učinkovitiju pripremu učenika za njihova buduća postignuća.
 
Sudionike 9. Međunarodnog znanstvenog skupa „Matematika i dijete“ na današnjem otvaranju skupa pozdravio je Josip Miletić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije.
 
- Tema ovog skupa, „Matematika i djeca“ je izuzetno aktivna i značajna, kao i ono što vi kao znanstvenici radite, a što će, uvjeren sam, biti implementirano u školama. Znanje je najveća moć koju imamo u budućnosti, a vidimo da je obrazovanje sve važnija tema našeg društva, čemu će doprinijeti o ovaj znanstveni kolegij - rekao je Josip Miletić te naglasio kako Osječko-baranjska županija kontinuiramo podržava ovakve skupove i aktivnosti.
 
Članke možete pročitati putem ljedećih poveznica: