Glas Slavonije - Studenti važniji od brojki: Popularnost je utemeljena na kvaliteti i studija i Sveučilišta

 

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku iz godine u godinu postaje sve veća obitelj. Teško je nabrojati sve fakultete i ostale sastavnice (Akademija za umjetnosti i kulturu, sveučilišni odjeli) osječkog Sveučilišta, a kontinuirano raste i broj novih studijskih programa na hrvatskom, ali i na engleskom te njemačkom jeziku.

Zato nas ne treba čuditi da Sveučilište J. J. Strossmayera svojom kvalitetom i izborom studijskih programa privlači velik broj studenata iz cijele Hrvatske (ostatak Slavonije, Varaždin, Zagreb, Split, Dubrovnik...) te iz inozemstva. Uostalom, svaki peti stanovnik grada na Dravi je student!

Potvrđuju to liste najtraženijih i najpopularnijih fakulteta u Hrvatskoj. Među top deset su osječki Ekonomski fakultet (EFOS) te Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku (FOOZOS). Postoji više rang lista, a mi donosimo onu najrelevantniju koju je izradila Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO). Riječ je nacionalnom javnom tijelu nadležnom za osiguravanje kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju, koji je osnovala Vlada RH po uzoru na slična tijela Europske unije, a čije podatke koristi Ministarstvo znanosti i obrazovanja.