Dani europske baštine 2023.

Dani europske baštine ove godine obilježavaju se na čak pedesetak lokacija s dosada najbogatijim programom, a u ovogodišnjoj središnjoj temi - Živa baština - ključnu ulogu imaju ljudi, pripadnici zajednice koji s ljubavlju skrbe te brižno čuvaju i nesebično prenose nematerijalnu kulturnu baštinu budućim generacijama.
 
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti uključio se u obilježavanje te je suorganizator okrugloga stola u Starim Perkovcima, a povodom zaštite i očuvanja staroperkovačkoga govora. Na okruglome stolu sudjelovat će: prof. dr. sc. Ljiljana Kolenić, dr. sc. Ivana Kurtović Budja, znanstvena suradnica, Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje, dr. sc. Perina Vukša Nahod, viša znanstvena suradnica, Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje te prof. dr. sc. Emina Berbić Kolar. Suorganizator okrugloga stola je Općina Vrpolje.
 
Brojna događanja namijenjena ljubiteljima baštine s osnovnim podacima o njihovoj lokaciji, datumu, vremenu održavanja i kratkim opisom možete pogledati u programskoj knjižici: Dani europske baštine programska knjižica 
 

Centar za istraživanje nematerijalne kulturne baštine